perjantai 6. syyskuuta 2013

Burgeri perjantaihin

Jos jääkaapissa olisi enää yhtään juhannukselta jäänyttä miniskumppaa, poksauttaisin yhden todella teatraalisesti lounaan kaveriksi. Kaksi kuukautta ilman tuloja, ei tunnu missään, hah! Tänään se on vihdoin ohi eikä enää ole pakko ostaa kaupan halvinta rahkaa. Bileet!

No, totuuden nimessä sanottakoon, että rahattomuus on kyllä tuntunut. Kun on tottunut ostamaan luomua ja oikeastaan muutenkin juuri sitä, mitä mieli tekee, ottaa välillä aika koville kituutella mahdollisimman halvalla. Ja tietenkään mun halpa ei edes ollut mitään oikeaa köyhäilyä - kaikki arvostus niille ihan tosissaan rahattomille. Jos tästä nyt jotain positiivistakin haluaa saada irti, voin vannoa, että shoppailuaddiktiota ei tule ikävä.


Tässä siis juhlan ja perjantain kunniaksi ohje maailman parhaisiin papupihveihin. Laita burgerin väliin, tarjoa skumpan ja hyvän kirjan kera. Alkujaan ohje on ruokaidolini, Eevan, mutta koska olen astetta laiskempi kokki, on tästäkin soveltunut tällainen hieman nopeampi versio. On edelleen mysteeri, miten jaksan pyöritellä susheja vaikka tuntikaupalla, mutta sipulin kuullottaminen on vain täysin nounou ei kykene.


TARVITSET

Kaksi purkkia mustapapuja
Yhden sipulin
Valkosipulia
Tuoretta chiliä
Chilijauhetta
Juustokuminaa
Tuoretta korianteria

Yhden munan
Korppujauhoja
Suolaa
Pippuria
Vehnäjauhoja
OliiviöjyäHuuhtele pavut ja survo massaksi. Pilko sipuli, valkosipuli ja chili mahdollisimman pieneksi eli minun tapauksessani ihan näkyviksi paloiksi - ei se oo niin justiinsa. Lisää mausteet, kaikkea voi olla suht reilusti. Sekoita joukkoon muna. Lisää korppujauhoja niin, että massasta tulee sopivan käsiteltävää. Mukaan vielä loraus oliiviöljyä ja päälle pari ruokalusikallista vehnäjauhoja. Pyörittele pihveiksi ja paista.

Lupaan, että nämä on ensimmäiset kasvispihvit, joiden kanssa lihaburgeria ei tule ikävä. Toki jotain tekemistä saattaa olla myös hieman liioitellulla korianterin ja chilikastikkeen määrällä, mutta ei takerruta pikkuseikkoihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti