keskiviikko 14. elokuuta 2013

Sadepäivän ilo eli parveke uusiksi, osa 1

Pakko se on myöntää: typerästi on jo pitkään tullut ajateltua, että kesä loppuu Flow-festareihin. Maanantaina silmänympärysvoide oli loppu, jalkapohjat aristi, ulkona satoi ja kaikki kaverit oli palannut töihin. Tuntui vähän syksyltä ja viikonloppuna pyöräillessä tuoksui jo toiselta kuin keskikesän helteillä. Piti itsekin nöyrtyä ja istua koneelle hoitamaan koko kesän lykättyjä töitä.

Iltapäivästä syksy sai kuitenkin väistyä, sillä posteljooni toi taas kesän eli pari viikkoa odotetut uudet parvekekalusteet. Vaikka sitä kuinka kuvittelisi, että koti on valmis, on se kliseinen "ei koskaan" aina vain niin paljon enemmän totta. Viime kesänä uskoin, etten tarvitse ruokapöytää ulos. Tänä vuonnakin viihdyin aamupalakuppeineni vanhan pikkupöydän ääressä loistavasti ennen kuin eräänä iltana naapurista kuului iloinen puheensorina. Siellä sytyttivät kynttilöitä, kaatoivat viiniä ja kattoivat myöhäisen illallisen parvekkeelle kun itse olin jo menossa nukkumaan.

Arvannette, että kateushan siinä iski. Minäkin tahdon! Joten seuraavana päivänä rymsteerasin vanhat tavarat uusiksi uskossa, että kyllä mulle yksi pöytä tähän mahtuu. Mahtuihan se, sinne meni tilaus ja lopulta ne kamatkin sitten saapui. Juuri sopivasti sen jälkeen kun olin raahannut mökiltä parin 20 vuodeksi latoon hylättyjä Domus-tuoleja kunnostusta odottelemaan. Siihen nekin pääsi (valeeseen) uuden pöydän ääreen Huuto.net-löydettyjen Eamesien viereen.


12 lämpöasteesta huolimatta aamupala on siis maanantaista lähtien syöty parvekkeella. Shortseissa ja tiukasti vilttiin kääriytyneenä, kesä on mielentila! Vielä ehtii grillata, paistatella aurinkoa ja juoda viiniä kynttilän valossa. Onnistuu se sateessakin, mutta lupaan parempia kuvia heti sinä seuraavana aurinkopäivänä. Tosin parvekkeesta tuli niin kiva, että veikkaan istuvani siellä toppatakissa läpi talven.

Ps. Mitkä tuolit hankkisin tuohon antiikki-Domusten kaveriksi, Eamesien tilalle? Kontrasti ja musta viehättää, mutten sentään noita raaski ulos jättää. Ja jos jollain on tarvetta yhdelle valkoiselle Toy-tuolille, ilmoittautukoon - osoite löytyy sivupalkista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti