tiistai 30. heinäkuuta 2013

Mielikuvitusloma Kreikassa

Loma on siitä kiva juttu, että oikeastaan joka aamu on sunnuntai. Tällainen kaltaiseni aamupala- ja brunssi-ihminen voikin siis melkein päivittäin pyöräyttää astetta paremmat purtavat.

Rahaton loma taas on siitä huono juttu, että vaikka lomapäiviä olisi muillekin jakaa, ei oikeastaan voi tehdä yhtään mitään. Sama pätee aamupalatarpeisiin. Niinpä olen tänä kesänä nöyrtynyt, tarttunut ilmaiseen siideriin (yleensä juon fiinisti viiniä ja skumppaa, aikamoinen nirppanokka, porvari) ja kokannut suurinta inhokkiani, kesäkurpitsaa. Halpa, halvempi, ilmainen!


Kokeilevan ja ennakkoluuloisen keittiön empiirisen tutkimuksen tuloksena todettakoon siis seuraavaa: kesäkurpitsa on ihan syötävää, kun sen paistaa ja maustaa reilulla suolalla. Nimenomaan reilulla.


TARVITSET

3 munaa
Lorauksen kermaa
2 tomaattia
Pätkän kesäkurpitsaa
Kourallisen fetaa
Muutaman mustan kalamataoliivin
Yrttejä
Suolaa
Mustapippuria


Riko munat kulhoon ja vatkaa sekaisin haarukalla. Sekoita joukkoon ripaus aromisuolaa sekä muutama rouhaus mustapippuria. Lisää loraus kaappiin unohtunutta (kuohu)kermaa. Kaada kuumalle pannulle ja odota hetki.

Kun kyllästyttää ja pinta on ihan himpun jähmettynyt, lisää murusteltu feta. Odota sekunti, jos se vaikka sulaisi. Lisää kesäkurpitsa ja tomaatti joko kuutioina tai siivuina - molemmat on jees. Paista kypsäksi miedolla lämmöllä, muuten palaa.

Koristele oliiveilla, sormisuolalla ja yrteillä, esim. ruohosipulilla, basilikalla, korianterilla ja laiskan puutarhurin villiinnyttämän mintun kukilla. Syö parvekkeella tai kanna lähipuistoon, kuvittele olevasi Kreikassa (esim. Kauppatorilla tuntuu tosi turistilta).


Aamupalan ykkösjuoma on tänäkin kesänä ollut omista minttupuskista haudutettu tee. Opin tämän puolivahingossa pari kesää sitten tehdyllä Berliinin reissulla, kun en ruostuneella saksalla ymmärtänyt ruokalistasta sanaakaan ja tilasin summanmutikassa jotain.


TARVITSET

Minttua
Hunajaa
Keitettyä vettä


Lorauta lasin pohjalle reilusti hunajaa, lisää mintut. Mintun määrässä ei kannata kitsastella - enemmän paitsi näyttää, myös maistuu paremmalta. Kaada päälle kuumaa vettä ja hauduttele rauhassa sen verran, että vesi on sopivasti jäähtynyt juomakelpoiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti