tiistai 23. heinäkuuta 2013

Kolme mökkiä, torni, linna ja muita kesälomatarinoita

Instagramin perusteella voisi luulla, että jäin maalle pysyvästi, mutta kyllä tässä on oltu kotosalla jo muutama päivä. Viimeiset pari viikkoa kului kuitenkin hyvin tehokkaasti useammalla mökillä ympäri Suomea. Välissä pikapyrähdys Helsinkiin muuttoavuksi, samalla käytin äitiä Suomenlinnassa. Onneksi sinne sentään sattui parempaa säätä, keski-Suomessa kun olisi voinut luulla, että on syksy.


En oikein koskaan ole sanan varsinaisessa merkityksessä ollut mökki-ihminen. Vihaan hyttysiä, kammoan ampiaisia ja pidän juoksevasta vedestä. Kuitenkin se, että salaattiaineet voi hakea omasta pellosta ja tuijottaa saunan kuistilta auringonlaskuun on vuosi vuodelta alkanut tuntua entistä mukavammalta. Oikeastaan kaksi viikkoa mökkeilyä oli tänä vuonna säistä huolimatta jo melkolailla pala kakkua. Varsinkin kun mukaan mahdutti hieman Puijon tornia, savustettuja muikkuja, veneilyä ja marjapuskasta toiseen haahuilua.

Nyt on kuitenkin ihan hyvä olla taas kaupungissa. Täällä päivän mökkiannoksen voi säännöstellä valitsemalla juoksulenkilleen enemmän tai vähemmän peltoja, lehmiä tai ei lehmiä. Ja olla samalla muutaman kymmenminuuttisen päässä keskustasta.

1 kommentti: