sunnuntai 26. elokuuta 2012

Miten blogia kirjoitetaan?

Mitä tähän sanoisi...
Joskus muistaakseni kirjoitin blogia. Joku taisi joskus jopa sanoa, että olin siinä toisinaan ihan hyväkin. Sitten tuli uusi työ, muutto, kasa friikkuhommia, kevät, kesä, loma ja... niin. Kuten sukulaisilta ja ystäviltä on tullut kuultua, blogissa on viime aikoina ollut aika hiljaista, suorastaan kuollutta. Tarkoitus oli kyllä kirjoittaa - löydöistä, picnikeistä, sisustuksesta, Suomenlinnasta, mökiltä, naapurin pelloilta, Kreikasta, Varkaudesta, Lahdesta - en kirjoittanut. 
Sitten en enää osannut. Sanotaan suoraan: en vain saanut aikaiseksi. Kuluneina kuukaisina en ole hankkinut koiraa, huonekaluja, miestä tai lottovoittoa. En ole hurahtanut lukemiseen, elokuviin, keikkailuun, urheiluun tai matkusteluun. No, ehkä ihan vähän pyöräilyyn, mutta ei sitäkään kai lasketa, jollei ole kahteen viimeiseen viikkoon ottanut koko peliä varastosta. Toisin sanottuna en ole saanut aikaan mitään, mikä oikeuttaisi tämän asteiseen blogihiljaisuuteen.

Tätäkin postausta kirjoitin kokonaisen kuukauden. Näitä muutamaa hassua riviä suhteellisen sisällyksetöntä teksiä. Kun on viimeaikoina päästänyt näppäimistöstään ulos vain lyhyitä kirjainyhdistelmiä selaimen osoitepalkkiin, kahden lauseen "miltäs nyt näyttää, vieläkö viilataan" -sähköposteja ja omppu+c -yhdistelmällä kavereille kopioituja linkkejä eläinkuviin, voi tyhjän paperin kammo näköjään kasvaa näinkin maanisiin mittoihin.
Tämän piti olla hieno ja suunniteltu uusi alku. Sen sijaan aloitin julkaisemalla joku aika sitten ulkoasun viilaamiseen käyttämäni lorem ipsum -postauksen. Ehkä ei siis ole niin justiinsa, jos esittelen itseni mahdollisille uusille lukijoille vasta seuraavassa tekstissä. Ehkä ei myöskään ole ihan niin pilkun päälle, jollei tässä postauksessa ole yhtään kuvaa itse bloggaajasta, onko se nyt niin tarkkaa...

10 kommenttia:

 1. Upeita kuvia kyllä! :)

  Mitä kauemmin pitää taukoa blogista, sitä korkeammaksi kynnys jatkaa totisesti kasvaa. Huh! Hyvältä näyttää silti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopa muuta. Tää on nyt tällaista jatkuvaa taukoa jotenkin eikä koskaan pääse takaisin kirjoittamisen makuun. Nyt niskasta kiinni! :)

   Poista
 2. Hiljaa hyvä tulee.

  VastaaPoista
 3. Kauheita paineita kirjoittaa ihmisillä blogiin nykyään.
  Olen itse sitä mieltä, että jos kirjoittaa säännöllisesti niin toki saattaa taso pudota mutta pysyy säännöllisyys, joka on edellytys sen kotoisuuden aikaansaamiseksi mitä blogistasi välittyy.

  VastaaPoista
 4. Jee! Viimeinkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, viimeinkin muistan, että blogissahan oli tosiaan kommenttejakin, mihin kuuluu vastata. Kyllä tämä tästä vielä.

   Poista